Studii ascunse!
 
Nu mai este o noutate pentru nimeni faptul ca atat companiile farmaceutice cat si cele de tutun fac eforturi mari pentru a discredita tigara electronica. Exista numeroase studii care atesta faptul ca tigara electronica este o alternativa sigura pentru tigarile clasice.
In urmatoarele randuri dorim sa va informam in legatura cu 5 studii despre tigara electronica pe care, cei ce sunt contra, si-ar dori sa nu le stim.
1. Vaporii tigarii electronice contin de 450 de ori mai putine toxine decat fumul de tutun
Acest STUDIU a fost publicat in urma cu doi ani, continand informatii importante pentru vaperi, atesta faptul ca e-tigarile sunt mai sigure decat cel traditionale. Studiul arata ca nu exista vapat pasiv, astfel vaporii eliberati de tigarile electronice contin de 450 de ori mai putine substante decat fumul tigarii traditionale.
2. Vaporii inhalati nu sunt mai periculosi decat aerul din camera
O echipa de cercetatori a analizat mai multe probe de aer pentru a studia toxicitatea vaporilor. Rezultatele le regasim intr-un STUDIU publicat in Science Direct. Cercetatorii au concluzionat ca fumul de tigara contine de 1500 de ori mai multe substante cancerigene decat vaporii de la tigara electronica. Mai mult decat atat, acestia au descoperit si ca vaporii produsi de tigara electronica nu prezinta un risc mai mare decat aerul obisnuit dintr-o camera.
3. Copiii au mai multe sanse sa se otraveasca cu produsele de curatenie din casa, decat cu tigara electronica
In ultima vreme au aparut in mass-media tot felul de articole care cereau interzicerea tigarilor electronice, pe motiv ca acestea pun in pericol copiii. Se minte publicul cu informatii despre decese provocate de lichidele pentru tigara electronica. Cu toate acestea, daca aruncam o privire la un RAPORT realizat recent in SUA, veti vedea ca exista o sansa foarte mica de otravire a copiilor cu tigari electronice sau e-lichide. Mai periculoase sunt produsele de curatenie sau cosmetice.
4. Expertii in sanatate stiu ca tigara electronica poate ajuta fumatorii sa renunte
Expertii de la ASH, Marea Britanie, sunt convinsi ca tigarile electronice sunt de ajutor pentru fumatori si sustin ca tigarile electronice sunt „o alternativa mai sigura decat tigarile clasice.”
5. Studii finantate de Guvern care arata ca tigara electronica este eficienta pentru a renunta la fumat
Centrul National pentru Biotehnologie, din SUA, a publicat recent un STUDIU ce sustine ca tigarile electronice „ar putea fi cel mai mare ajutor in reducerea bolilor si deceselor provocate de tutun.”
Va oferim libertatea de a concluziona singuri si de a observa ceea ce este evident: tigarile electronice sunt mai sigure si o alternativa mai buna pentru tigarile traditionale!