Sunt cuvinte noi, dispozitive noi si consideram ca este necesar ca mai jos sa detaliem la ce ne referim cand utilizam aceste cuvinte.

Atomizor – este componenta care transforma lichidul in aburi (vapori). Acesta se infileteaza la baterie/rezervor (in functie de modelul tigarii electronice) si este compus dintr-o tija metalica ce acopera o rezistenta prin care trece “fitilul”.

 

dictionar 2

Baterie – este componenta care da curent atomizorului pentru a produce vapori (aburi) atunci cand vaper-ul inhaleaza din rezervor. Bateriile mai sunt numite si acumulatori si variaza ca marime. Sunt doua tipuri de acumulatori, automate (fara buton) si manuale (cu buton). Bateriile manuale au un buton care trebuie tinut apasat atunci cand vapezi.
E-Cig – versiunea scurta pentru a denumi tigara electronica
E-fum (E – smoke) – este un cuvant folosit pentru acţiunea de a vapa tigara electronica. Acesta este cunoscut si ca ”vapor” deoarece actiunea de a inhala dintr-o tigara electronica este practic cauzata de vaporizare. Vaporul produs nu este produs de combustibil sau foc, deci nu este fum.
E-fumat (E – Smoking) – este actiunea de vapare a tigarii electronice.
E-lichid – este substanta folosita pentru a imbiba ”fitilul” din rezervor si care incalzita de atomizor prin inhalare va produce aburi. Sunt multe tipuri de e-lichid disponibile pe piata. Ingredientele din lichidele Nicoten sunt polietilen glicol/glicerina vegetala, aroma, nicotina diluata si apa.
E-Tigara (E-Cigarette) – o alta denumire a tigarii electronice.
Fitilul – Este acea panza din atomizor care arata ca un bumbac si este imbibata cu lichid, care urmeaza a fi vaporizat de catre atomizor. Acesta trece prin rezistenta.
Glicerina vegetala (VG) – este o alternativa a polietilenului glicol si de multe ori este folosita ca baza pentru producerea lichidului. Glicerina vegetala provine din productia de ulei de palmier sau de cocos care este folosit in industria alimentara sau la producerea produselor cosmetice.
Incarcator (Cablu USB) – este partea la care infiletam acumulatorul/bateria pentru incarcare.
Mod – O variantă modificata a unui acumulator. Mods sunt, in general, create pentru pasionatii de tigara electronica care vor sa mareasca cantitatea de aburi inhalata, durata de viata a bateriei sau pentru a imbunatatii fiabilitatea acestora.
Mustiuc – capatul rezervei pe care il bagam in gura pentru a vapa.
Nivel de nicotina – este cantitatea de nicotina prezenta in lichidul pentru tigara electonica. De obicei se masoara in mg/ ml.
Polietilen Glicol (PEG) – este un lichid limpede, incolor si non-coroziv, el se mai foloseste si in industria cosmeticelor cat si intr-o serie de produse alimentare. In tigarile electronice se combina polietilenul glicol si nicotina pentru a forma o solutie, care atunci cand este incalzita de un atomizor, produce un abur vizibil care ofera nicotina utilizatorului. Acest produs chimic nu este toxic el este utilizat pe scara larga in industria farmaceutica,o mare parte din medicamente au in componenta aceasta substanta. Daca sunteti alergic la polietilen glicol va recomandam sa utilizati e-lichid pe baza de glicerina vegetala.
Rezervor – este componenta din care inhalam si care contine atomizorul, locul in care introducem lichidul.
Tigara electronica – este inventia revolutionara datorita evolutiei tehnologiei. Aceasta inlocuieste tigara cu tutun si actioneaza in mare parte la fel, dar in loc sa produca fum prin ardere, produce aburi prin vaporizarea lichidului. De aceea multi vaperi obisnuiesc sa denumeasca tigara electronica vaporizator.
Vapare – reprezinta utilizarea tigarii electronice. Consumatorii de tigara electronica se numesc vaperi.
Vapori – sunt produsi in urma vaporizarii lichidului pentru tigara electronica.
Vaporizator – transforma lichidul in vapori.
Vaporizator personal (VP) – este un alt termen utilizat pentru a denumi tigara electronica.

Asteptam completarile voastre!