Alegerea unei tigari electronice in locul celei obisnuite este o idee foarte buna pentru orice fumator.
Numeroase studii au demonstrat ca tigara electronica este cea mai sanatoasa alternativa a fumatului traditional.
Fiind vorba despre un produs relativ nou, zvonurile nu sunt suficiente, trebuie sa stii exact ce urmeaza sa folosesti, ce anume ti se potriveste si care sunt efectele.
Tigara electronica a fost deopotriva laudata si criticata, au aparut de asemenea o serie de idei preconcepute din lipsa de informare.
Te poti documenta pe internet sau poti purta discutii deschise cu utilizatorii sau cu producatorii de tigari electronice.

* Pericol pentru sanatate:

Oamenii tind sa creada ca sunt la fel de nocive si ca au aceleasi efecte negative, dar nu este adevarat.
Tigara electronica nu contine substantele chimice, toxice si cancerigene din tigara de tutun, asadar sunt semnificativ reduse pericolele dezvoltarii unei boli pulmonare, cardiace, respiratorii etc.
Tigara electronica contine nicotina si este singurul ingredient pe care il are in comun cu tigara de tutun, nicotina este stimulentul cerebral de care devin dependenti fumatorii, de aceea continua sa fumeze.
Cu toate acestea tigara electronica are un plus: utilizatorul isi poate seta nivelul de nicotina lichida(dluata), de la zero la puternic, in functie de preferinte;

* Restrictii de folosire:

Pare greu de crezut, dar tigara electronica poate fi utilizata in orice loc, nu degaja fum, nu miroase, nu arde;
Poti „vapa” oriunde si nu ii deranjezi pe cei din jurul tau.

* Cu tigara electronica poti renunta la fumat

De-a lungul timpului au fost create produse care sa te ajute sa renunti la fumat. Plasturii sau guma cu nicotina sunt cele mai cunoscute. Tigara electronica nu este un astfel de produs, din contra te ajuta sa continui sa fumezi si sa nu renunti la placerea de a tine in mana o tigara si de a inhala, fara a te expune insa unor pericole asupra sanatatii.
Trebuie sa tinem cont si de costuri, chiar daca la inceput, la achizitionarea kit-ului de tigara electronica, costurile sunt mai ridicate, pe termen lung tigara electronica este cu 70% mai ieftina decat tigara de tutun.