NiCOTEN

Cea mai buna tigara electronica

Se interzice utilizarea tigarii electronice in spatiile publice ?

05/02/2016
Aceasta este o intrebare care ni se adreseaza des in ultima perioada si pentru voi am cautat, ne-am informat si avem un raspuns.
Legea prevede ca tigarile electronice vor fi interzice doar in mijloacele de transport in comun si in locurile de joaca pentru copii. Chiar doamna deputat Aurelia Cristea a confirmat ca tigara electronica nu este interzisa in baruri, restaurante, cafenele etc.
Potrivit art.I pct. 2. din Legea nr.15 /2016, fumatul nu include şi utilizarea tigaretelor electronice, acestea fiind “produse care pot fi folosite pentru consumul de vapori care contin nicotina prin intermediul unui mustiuc sau orice componenta a acestui produs, inclusiv un cartus, un rezervor si dispozitivul fara cartus sau rezervor”.
Potrivit art.I pct.6. din Legea nr. 15/2016, utilizarea tigaretei electronice este interzisa doar in spatiile prevazute la art. 2 lit. n^1) din Legea nr.349/2002, respectiv in mijloacele de transport in comun! In forma sa modificata si completata, prin legea nr.15/2016, Legea nr.349/2002 prevede la art.3 următoarele: “(1) se interzice fumatul in toate spatiile publice inchise, spatiile inchise de la locul de munca, mijloacele de transport in comun, locurile de joaca pentru copii. De la prezentele prevederi fac exceptie celulele pentru detinuti din penitenciarele de maximă siguranta. (1^1) Se interzice complet fumatul in unitatile sanitare, de invatamant, precum si in cele destinate protectiei si asistentei copilului, de stat si private. (1^2) în spaţiile prevăzute la art. 2 lit. n^1 (in mijloacele de transport in comun) este interzisa inclusiv utilizarea tigaretei electronice.”
Se pare ca noua lege nu va avea norme de aplicare dupa cum declarau reprezentantii Ministerului Sanatatii pentru Republica.ro “nu sunt necesare norme de aplicare, pentru ca legea este foarte clara”
Speram ca am reusit sa va raspundem la acesta intrebare interpretand legea anti fumat.

Persoanele care utilizeaza tigari electronice reduc substatial substantele toxice inhalate Ce cred 120 de medici din Franta despre tigara electronica
Persoanele care utilizeaza tigari electronice reduc substatial substantele toxice inhalate
Ce cred 120 de medici din Franta despre tigara electronica

Comentarii “Se interzice utilizarea tigarii electronice in spatiile publice ?”


 1. Raspunde

  Deci pe scurt, in lege nu este mentionat nimic despre „fumatul” tigarilor electronice care nu contin nicotina in spatiile publice inchise(ex. bar,restaurant,etc. ) ? =>”fumatul” tigarilor electronice care nu contin nicotina este complet legal? (daca ar fi sa interpretam totul)


  • (Administrator)
   Raspunde

   Tigarile electrnice se pot utiliza in orice spatiu inchis in afara mijloacelor de transport in comun. NU exista limitari din punct de vedere al lichidului (cu sau fara nicotina)


Raspunde

*

Comanda telefonic tigara electronica la 0728 844 272
Powered by .Studio
Validare varsta
Ai implinit 18 ani?

Poți intra pe acest site numai dacă declari pe propria răspundere că ai împlinit vârsta legală.