tigari                                                                                                                               Motivul pentru care fumatul are efectele sale nocive se datoreaza substantelor chimice prezente in tutun, se stie deja ca exista peste 4000 de agenti chimici din care peste 60 sunt cunoscuti ca agenti cancerigeni.
Combustia tutunului nu face decat sa sporeasca efectele negative pe care tigara de tutun si fumatul le au asupra sanatatii dumneavoastra, Prin ardere tutunul mai elimina inca cateva mii de substante chimice ce ajung la dumneavoastra in organism.

Tutunul, pe aceeasi lista cu alcoolul, sunt printre putinele substante daunatoare ce inca se mentin pe pozitii si sunt inca legale. Chiar daca se cunosc deja efectele daunatoare pe care fumatul il are asupra organismului si bolile care pot aparea provocate de acest obicei, pe termen lung sau scurt.
In urmatoarele randuri vreau sa va descriu putin compozitia tutunului si substantele chimice ce le intalnim in orice tigara:

BENZENUL- sau altfel cunoscut si sub numele de benzol, este o substanta preponderent utilizata in industria chimica- acesta face parte din categoria agentilor cancerigeni;

FORMALDEHIDA- folosita in antichitate pentru pastrarea cadavrelor, se regaseste si ea in fumul de tigara, cunoscuta pentru afectiunile pulmonare si ale cailor respiratorii ce se pot  provoca atat la fumatorilor cat si la celor ce inhaleaza fumul (fumatul pasiv) ;

AZOTATUL DE AMONIU- altfel cunoscut ca dezinfectant utilizat in multe produse pentru curatat, prezent si el in tutun, fiind substanta ce elimina nicotina, transformand-o in gaz.
Acetona sau solvent puternic, regasit si el in fumul de tigara;

NICOTINA – este una dintre cele mai cunoscute substantele ce provoaca dependenta in intreaga lume, ea afecteaza sistemul cardiovascular si endocrin.

MONOXID DE CARBON- el reduce capacitatea globulelor rosii de a transporta oxigenul in tesuturi, fiind pe locul doi ca si grad de toxicitate dupa grudon;

ARSENICUL- se numara si el pe lista substantelor periculoase din tigara traditionala;
– in timp, in organismul fumatorilor se poate aduna o cantitate mai mare de arsenic si acest lucru poate
provoca cancerul, afecteaza inima si vasele de sange;

Tigara electronica NICOTEN este un produs revolutionar care functioneaza pe baza procesului de atomizare sau vaporizare. Rezervorul sau contine un lichid, cunoscut sub numele de e-lichid sau nicotina lichida, care are in compozitie urmatoarele elemente:  polietilen glicol, apa, arome,nicotina diluata. Din cate puteti sa va dati seama, aceste tigari electronice sunt mult mai sanatoase decat tigarile traditionale, mult mai economice si se pot utiliza in orice loc public.
Alegeti inteligent, alegeti tigara electronica NICOTEN!