Putere variabilă, tensiune variabila, reglementare, și nereglementare PV

Nu trebuie să fi  inginer electronic  pentru a înțelege diferențele de bază dintre putere variabilă,  tensiune variabila, reglementată, și tigarile electronice non-reglementate. Sigur, există o grămadă de ecuații,  care descriu modul de a calcula puterea și mai sunt și altele, dar nu trebuie să le ști pe toate  pentru a înțelege diferitele tipuri de tigari electronice.

Ai de gând să încerci să utilizezi un exemplu simplu pentru a ajuta la clarificarea diferentelor. Ceva ce facem în mod regulat ( in fiecare zi), de exemplu o lumină din camera ta. Cei mai mulți oameni au o preferință atunci când vine vorba de iluminat. Unora le place o strălucire moale frumoasa, în timp ce alții doresc  o lumină strălucitoare vibranta. Aici este vorba foarte mult de  preferințele vaparii. Unii ar putea dori o baterie  încărcata și un atomizor  sau cartomizor standard. Pe de altă parte, ceilalți ar putea dori o opțiune de tensiune mai mare cu atomizoare rezistente  pentru a găsi într-adevăr gustul.

Dar cum este acest lucru similar cu becurile? Ei bine, gândeste-te la ultima dată când ai cumpărat  un bec. Ai cumparat un bec de 60 de watti, sau unul luminos de 100 watti becul? La fel ca înainte de inventarea comutatorului Dimmer (reglare a intensitatii luminoase), ai avut de unde alege modul de iluminare care l-ai vrut. Vaparea este similară. Până la apariția modalitatii de tensiune variabilă, s-au facut ajustări la țigările electronice bazate pe rezistența atomizoarelor. Ai achiziționat, în general, atomizoare mai mari in ohmi. Cum ar fi mai cald și un pic mai activ? Ai achiziționat, în general, atomizoare mai mici in ohmi. Nu lăsați wați și ohmi sa confunde rezultatele: cald activ vs calm rece care contează. Încerca și să păstrezi în minte ca vorbim despre diferite tipuri de tigari electronice.

Tigara electronica de bază

Tigari electronice „nereglementate”

Gândeste-te la tigara electronica de bază, cum ar fi înlocuirea luminii din sufragerie cu o lanternă cu baterii. Când apesi comutatorul de lumini se aprinde o frumoasă lumina la inceput. În funcție de ce bec ai pus în lanterna (putere mare / putere mică / etc), s-ar putea obține o lumină strălucitoare fierbinte (folosind o rezistenta mica), sau o lumină rece dimmer ( folosind o rezistenta mai mare pulverizator) .

În cele din urmă însă, esti la mila bateriei care alimenteaza lanterna. Pe măsură ce timpul trece, bateria se va descarca și lumina ta va deveni Dimm si Dimmer de-a lungul timpului. Nu există nici o altă opțiune decât sa încărcați bateria pentru a ajunge înapoi la acel punct de plecare frumos. Acest lucru, în lumea tigarilor electronice este, în general, numit vaping „nereglementat”. Tigari electronice care se folosesc o baterie fara reglaj sunt la fel ca lanternele. Cu cât le folosesti mai mult, bateriile devin mai slabe. De fiecare dată când o utilizați vaparea devine mai slaba, până când în cele din urmă o schimbi pentru o baterie nouă sau incarci bateria utilizata.

Tigari electronice „reglementate”

În timp, am luat in considerare  țigările electronice reglementate de bază, standard, de azi aceste țigări electronice sunt un pic mai mult ca o lumină standard intr-o cameră de zi pe care mulți oameni o au astăzi.  Cu comutatorul de lumini din camera de zi de astăzi, din nou, vei obține  o putere frumoasă de lumină. De asemenea, din nou, în funcție de  ce bec folosesti poti obține o lumină strălucitoare (cum ar fi utilizarea unui atomizor cu rezistenta mica), sau o lumină Dimmer (cum ar fi utilizarea unui atomizor cu rezistenta mare – ohm pulverizator). Și din nou, esti la mila  unui singur pornit / oprit. Cu toate acestea, compania de energie asigură întotdeauna aceeași tensiune atunci când întorci comutatorul de lumină.

Tigarile electronice sunt reglementate pe același concept. Pe măsură ce timpul trece, bateria va descarca, cu toate acestea, circuitul intern continuă să ridice tensiunea la un anumit nivel, tot timpul până la sfârșitul duratei de viață a bateriei. La fel ca intensitatea de la lumina din sufragerie nu se micsoreaza (Dimmer)  in timp, nici  o tigara electronica reglementată (doar se oprește atunci când simte ca bateria a devenit prea slaba).

Tigari electronice avansate

Tensiune variabilă Tigari electronice

Luând  ceea ce am învățat  mai sus, țigările cu tensiune variabila sunt, în general „reglementate”, ceea ce înseamnă că va afișa aceeași tensiune până ajungem la  încărcarea acumulatorului. Cu toate acestea, mergem înapoi la exemplul nostru, tigarile electronice de tensiune variabilă sunt foarte asemănătoare cu o lumina din camera de zi, cu un variator adăugat. Spre deosebire de țigările electronice de bază, aceste dispozitive permit utilizatorului  sa regleze tensiunea pe placul lor. Nu sunt suficient de luminoase? Dă-i drumul! Prea luminos? Adu-l jos. Utilizatorul alege si  regleaza tensiunea. Iti spun tigara electronica va da  oricand valoarea X de tensiune. În opinia mea, a fost un pas destul de mare înainte in vaping, permițând utilizatorului să adapteze experiența lor cu vaparea. Cu toate acestea …

Un dezavantaj este că, indiferent de ceea ce ai pus pe acolo, ea va fi (în limitele de siguranță), la acea tensiune. Dacă reglezi tensiunea foarte mare pentru a se potrivi cu un atomizor cu o mai  mare rezistență, și apoi se pune un atomizor cu rezistență redusă pe dispozitiv, acesta va primi în continuare acea înaltă tensiune, și va avea probabil va da un gust de ars.

Tigari electronice cu Putere Variabila

Așa că am ajuns la capătul drumului. Tigarile electronice clasificate cu  putere variabilă sunt, fără îndoială, cele mai noi tehnologii disponibile la momentul acesta.

Să spunem că ai  pe întrerupătorul de lumină on / off. Când apesi comutatorul, va trimite  energie electrică la becul din camera ta. După cum probabil ști becurile sunt clasificate in functie de putere (watti). Un bec de 60 de watti (creează mai puțină energie, de exemplu: lumina si caldura), decât un bec de 100 watt.

La fel ca becurile, vapingul poate fi măsurat în putere. Poti determina puterea, pur și simplu, prin cunoașterea rezistenței  atomizorului / cartomizorului / clearomizorului  și ce tensiune iti place sa vapezi. De exemplu, eu știu că atunci când folosesc un cartomizor de 3 ohmi folosesc dispozitivul  la 5 volți. Folosind graficul de mai sus as putea vapa la 8,2 wați. Nu iti fa griji, nu este nevoie sa privesti diagrama  de fiecare dată când doresti să inhalezi, pentru că aici este partea magica …

Odată ce ști numărul de putere ( cati watti ), il poti utiliza de pe orice dispozitiv cu putere variabilă, cu orice tip de atomizor / cartomizor / clearomizor . Cum facem acest lucru? Să ne întoarcem la exemplul pentru ultima dată.

Imagineaza-ti că ai un sistem automat de lumină în camera de zi. Poate trece un pic de timp de adaptare cu luminile in  cazul în care acestea sunt absolut perfecte. Iti alegi luminozitatea, nu prea întunecat, decorul perfect pentru tine, și ii spui sistemului să-l salveze, și sistemul vă oferă un număr, de exempu 8,2 W. Acum, să spunem ca vă împrumuta un prieten un sistem de putere variabilă CIG electronic … Mergem la o casa cu prietenii care are același sistem instalat, poate chiar de o altă companie. Ar trebui să fiti în măsură să introduceți numărul de (8.2) pentru a obține același iluminat ca in casa ta, indiferent de ce tip de becuri se folosesc sau chiar dacă este vorba de Europa și ajungeti in SUA. Setati puterea la valoarea cu care sunteti obisnuit, și sistemul reglează toate intrarile.

Putere variabilă este același concept. Spre deosebire de tensiune variabila unde setați intrarile nu iesirile. Spre deosebire de un variator in cazul în care aveți  modalitatea de a controla intrarea, sistemul ia în considerare tot ceea ce trebuie și stabilește intrările pentru tine.

Dacă setezi modalitatea de  putere variabilă la 8,2 wați două lucruri se vor întâmpla. În primul rând sistemul va detecta automat rezistenta – ohmi , cum ar fi 3.0 ohm rezistenta cartomizorului. În al doilea rând, atunci când tragi din tigara electronica va citi setarile pentru a vedea puterea setata și apoi va regla tensiunea, în acest caz, setarea de tensiune va fi de 5 volți, apoi porneste vaporizarea. De asemenea, fără a schimba nimic, daca schimbați atomizorul cu rezistznta de 3,0 ohm, cu un atomizor cu o rezistenta de 2.0 ohm, dispozitivul va detecta automat modificarea în ohmi a atomizorului dumneavoastră si apoi va regla automat tensiunea la 4 volți.

Cel mai important este sa va stabiliti valoarea puterii care va ofera cantitatea de abur si aroma care va place, atunci într-adevăr, nimic altceva nu mai contează.

Concluzie

Cred ca puterea variabilă si tensiunea variabila se refera la cât de mult confort  doresti, împreună cu efectul pe care vrei sa-l obtii utilizand dispozitivul tau. Puterea variabilă iti va oferi o inhalare in modul care iti place.